2010.02.15. 21:30
Diákcsemege tallér
Ennél a receptnél kivételesen tudom honnan van, egy régi Rama receptkönyvből. Mivel itt Ramat nem lehet kapni én vajjal csinálom, de úgy is finom.
Először is el kell készíteni a tésztát. (kb. 30 db-hoz való a recept)
12 dkg lisztet összekeverünk egy mokkáskanál sütőporral. 4 dkg kristálycukrot és 1 csomag vaníliás cukrot kikavarunk 6 dkg Ramaval (én értelem szerint vajjal), majd összedolgozzuk a sütőporos liszttel. Fél órára megy a hűtőbe, addig összeaprítom a töltelékhez az aszalt gyümölcsöket (barack, mazsola, szilva, kandírozott ananász, akármi), mogyorót, diót, ami van. (kb. 200-250 g). Ezután nagyon vékonyra kinyújtom ( az eredeti reept szerint 2 mm, hát ahogy sikerül), majd kb. 4 cm átmérőjű köröket szaggatok belőle. Sütőpapíros tepsibe kerülnek és pár perc alatt (mondjuk 5) 170-180 fokon elősülnek.
Ezalatt megcsinálom a tölteléket: 3 dkg Rama (ill. vaj) 5 dkg kristálycukor, 1 ek méz 1 csomag vaníliás cukor megy egy kis edénybe és kis lángon addig melegítem míg kicsit karamellizálódni kezd. Hozzáadok 3 ek főzőtejszínt és 1-2 percig főzöm, amíg sima massza lesz. Ezután az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, diót, stb. belekeverem és kész.
Ebből a töltelékből mindengyik sütikorongra teszek egy kanállal, és a sütőbe visszatolva még néhány percig sütöm-szárítom.
Ezután kis hatásszünet következik, mert ki kell hűlnie, ezután gőz fölött egy tábla csokit olvasztok és a korongok talpát a csokiba mártom, majd sütőpapírra téve hagyom megdermedni. Amikor a csoki teljesen megszilárdult éles késsel levehető a papírról. Nagyon édes, de nagyon finom :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.