Ditke62 2010.02.15. 21:13

Kukoricaleves

Ez a család egyik kedvence, így elég gyakran csinálom. Az arányok úgy nagyjából, mert sosem mérem ki, csak úgy érzésből...


Egy nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, vajon üvegesre párolom. A konzerv kukoricát (kb. 2 nagy dobozzal) szűrőben lecsepegtetem, majd a hagymához öntöm. Húslevessel (illetve kb. 1 liter víz + 2 leveskocka) felöntöm, felforralom és kis lángon főzöm vagy 10 percig. Ezután leturmixolom, apró lyukú szűrőn átszűröm, (jól át is nyomkodom, mert magától nem folyna át), és mikor már minden levet kinyomkodtam akkor újra elkezdem főzni , majd beleöntök még egy doboz konzervkukoricát (egész kukoricaszemek). Pár perc főzés után belekeverek 2 dl főzőtejszínt és fűszerezem reszelt szerecsendióval, őrölt borssal, pici citromlével és szárított rozmaringgal. Ha kell még sót is teszek bele, bár általában nekem nem szokott hiányozi.

Szólj hozzá!

Címkék: leves

A bejegyzés trackback címe:

https://holarecept.blog.hu/api/trackback/id/tr481761582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása